پایداری توسعه کشاورزی بومی از طریق تخصص در رشته تولید و فرآوری زعفران
کسب تخصص در رشته تولید و فرآوری زعفران سبب ارتقای دانش علمی کشورمان در این حوزه میشود، این رشته در دانشگاه علمیکاربردی دانشجو میپذیرد.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران جهان است، به دلیل دارا بودن تنوع آب و هوایی، بسیاری از محصولات باغی و زراعی از جمله زعفران آن، دارای بالاترین درجه کیفیت است و بیش از ۶۵ درصد تولید جهانی این محصول گرانبها به ایران اختصاص دارد.
این موضوع نه تنها به افزایش بهرهوری از منابع آب و خاک بسیار با ارزش منطقه کمک میکند بلکه در دراز مدت به پایداری توسعه کشاورزی و عمران روستایی نیز منجر میشود. اگر قرار است در عرصه جهانی مدعی زعفران باشیم باید نسبت به ارتقای سطح دانش و تواناییهای علمی و عملی تولید و فرآوری این محصول بیندیشیم.
دانشگاه علمیکاربردی در رشته باغبانی- تولید و فرآوری زعفران پذیرش دانشجو دارد.
هدف از اجرای این دوره تربیت کاردان برای رفع نیازهای بخش کشاورزی در زمینه تولید (کاشت، داشت و برداشت)، فرآوری، بستهبندی، عرضه و صادرات این محصول است. به طوری که نیروهای تربیت شده اطلاعات کافی و قابلیتهای لازم را کسب کرده و توانایی آنرا داشته باشند.
کاشت، داشت و برداشت زعفران، فرآوری و بسته بندی زعفران، کنترل آفات و بیماریهای زعفران و کنترل علفهای هرز زعفران از قابلیتهای فارغالتحصیل این دورههاست.
همچنین فارغالتحصیل این دورهها میتواند مشاغلی مانند تولید کننده زعفران، کاردان فنی فرآوری زعفران، کنترل کننده آفات، بیماری ها و علف های هرز در مزارع زعفران و سرپرستی واحدهای تولید کننده زعفران را احراز کند.
جدول دروس مهارتی مشترک، دروس پایه و دروس اصلی این دورهها از طریق لینک زیر قابل دسترسی است.
دروس رشته باغبانی- تولید و فرآوری زعفران
منبع : خبرگزاری فارس – مورخ ۱۳۹۷/۰۶/۱۲