پیمان سپاری ارزی منجر به افزایش قاچاق زعفران می شود
پیمان سپاری ارزی موجب افزایش قاچاق شده و صادرکننده واقعی زعفران را از میدان خارج و صادرکننده یکبار مصرف جایگزین آن میشود که باید در این زمینه تجدیدنظرهایی صورت بگیرد.
علی شریعتیمقدم در گفتگو با ایسنا، در خصوص میزان صادرات زعفران، اظهار کرد: میزان صادرات زعفران در سال گذشته ۱۲ هزار کیلو بوده و این رقم نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
وی با اشاره به اینکه صادرات زعفران به ۳۲ کشور انجام میشود و بیشترین متقاضیان زعفران نیز کشورهای اروپایی هستند، اظهار کرد: از نظر تولید بیش از ۹۶ درصد از تولید جهانی زعفران را داریم و بیشترین سرمایهگذاری نیز در دست بخش خصوصی است، از نظر استاندارد نیز در سطح بالایی قرار داریم و با یک برنامه چهار ساله میتوانیم جایگاه زعفران ایران را ارتقا دهیم.
شریعتیمقدم در خصوص مشکل اصلی زعفران، خاطرنشان کرد: مشکل اصلی زعفران ناشناخته بودن آن است و اگر زعفران در سطح بین المللی معرفی و تبلیغ شود این محصول در اقتصاد کشور نقش بسزایی خواهد داشت.
وی اضافه کرد: همچنین وجود تعداد زیاد صادرکنندگان زعفران، رقابت منفی در بخش صادرات و عدم درک مقررات صادراتی که سبب بوجود آمدن قاچاق در این زمینه شده از دیگر مشکلات صنعت زعفران است.
وی در خصوص میزان تطابق زعفران تولیدی با استاندارد جهانی، بیان کرد: استاندارد موجود در زعفران تولیدی ما بالاتر از استاندارد تجاری است.
شریعتی مقدم در رابطه با پیمانسپاری ارزی گفت: این بخشنامه موجب افزایش قاچاق میشود و صادرکننده واقعی زعفران را از میدان خارج کرده و صادرکننده یکبار مصرف جایگزین آن میشود که باید در این زمینه تجدید نظرهایی صورت بگیرد.
وی در خصوص قاچاقهای صورت گرفته در حوزه زعفران، تصریح کرد: قاچاق زعفران و وجود صادرکنندگان یکبار مصرف در صنعت زعفران مشکلاتی را بوجود آورده که برای رفع این مشکل باید صادرات توسط افرادی که در این زمینه تخصص دارند انجام بگیرد.
وی ادامه داد: همچنین واحدهای دارای استاندارد و پروانه بهداشتی باید وظیفه صادرات زعفران را بر عهده بگیرند، در این زمینه امیدواریم سازمان صنعت، معدن و تجارت پیشنهادات خود را نهایی و آن را عملی سازد.
منبع : خبرگزاری ایسنا – مورخ ۱۳۹۷/۰۷/۳۰